ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι

Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι

  • 11 Νοεμβρίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

Ορισμένοι, ξυπνάνε με χαρά και διάθεση να πάνε στο γραφείο, αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο τη ζωή στο εργασιακό περιβάλλον, “πονάνε” τη δουλειά τους, την αγαπούν με πάθος, συμμετέχουν στην ομάδα για ένα κοινό στόχο, εκτελούν ευχάριστα τα καθήκοντά τους, ακμάζουν και εξελίσσονται, ζώντας ευχάριστες εμπειρίες μέσα απο τη δουλειά τους.

Άλλοι, πάλι, κριτικάρουν την επιχείρηση ή τον οργανισμό που τους προσφέρει το μισθό τους, γκρινιάζουν, κλωτσάνε καρέκλες και τηλέφωνα από θυμό, προσβάλλουν και ανταγωνίζονται τα μέλη της ομάδας τους, βρίσκουν όλα τα αρνητικά και όσα θα πάνε “στραβά” σε κάθε έργο, δηλητηριάζοντας έτσι με την τοξικότητά τους την ατμόσφαιρα του γραφείου.

Δεν θα χρειαζόμασταν έρευνα για να μας αποδείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα στο εργασιακό περιβάλλον. Όμως οι αποδείξεις έρχονται από το πανεπιστήμιο του Warwick. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε, ανακάλυψε πως η ευτυχία αυξάνει 12% την παραγωγικότητα του εργαζόμενου και πως οι δυστυχείς εργαζόμενοι ήταν 10% λιγότερο παραγωγικοί από το μέσο όρο.

Το μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων λειτουργεί πιο παραγωγικά. Νιώθοντας θετικά συναισθήματα, οι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί, πιο συνεργάσιμοι με την ομάδα προς ένα κοινό στόχο, πιο πιστοί εργαζόμενοι, μπορούν ευκολότερα να βρουν λύσεις στα εργασιακά προβλήματα και γίνονται καλύτεροι ηγέτες αφού παίρνουν σωστότερες αποφάσεις. Η ευτυχία λοιπόν, είναι εξ ίσου σημαντική τόσο για το άτομο όσο και για έναν οργανισμό – εταιρία.

Εταιρίες που δίνουν προτεραιότητα στην αναγνώριση του υπαλλήλου, που έχουν ανοιχτό διάλογο και επικοινωνία με τα άτομα της ομάδας, που έχουν προγράμματα ανάπτυξης και απόδοσης, που ενισχύουν τους εργαζόμενους να νιώθουν εμπιστοσύνη – αυτοπεποίθηση στο ρόλο τους και να νιώθουν σιγουριά για σχέσεις ειλικρινείς και με νόημα με τους ανωτέρους τους… αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν την κατάλληλη θετική ατμόσφαιρα.

Οργανισμοί που προωθούν την θετική κουλτούρα στο γραφείο, χτίζουν ένα κλίμα ευτυχίας με εργαζόμενους γεμάτους ενέργεια, ενθουσιασμό, εγρήγορση, περηφάνια και θετικά συναισθήματα. Αυτές οι εταιρίες αποτελούν θερμοκήπια ευτυχίας.

ΠΗΓΗ : CNN GREECE 

https://www.cnn.gr/focus/apopseis/story/159869/giati-oi-eytyxismenoi-anthropoi-einai-pio-paragogikoi-ergazomenoi

Leave a Comment