ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κόντρα στο ρεύμα αναπτύσσεται δυναμικά η MetLife με αύξηση νέας παραγωγής τριετίας!

Κόντρα στο ρεύμα αναπτύσσεται δυναμικά η MetLife με αύξηση νέας παραγωγής τριετίας!

Σαν τα ψάρια στο ποτάμι η MetLife «κολυμπάει» με απόλυτη επιτυχία και αποτελεσματικά κόντρα στο καθοδικό ρεύμα του συνόλου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στηριζόμενη αποκλειστικά τηνασφαλιστική διαμεσολάβηση (agency system, πράκτορες, μεσίτες) χωρίς τα δεκανίκια κάποιας τραπεζικής συνεργασίας, η MetLife με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαζαράκη, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τηςMetLife στην Ελλάδα και την υπόλοιπη διοικητική της ομάδα, έχει να επιδείξει την τελευταία τριετία πολύ θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα και σημαντική αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων, όταν η συνολικήπαραγωγή ασφαλίστρων της αγοράς βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Υλοποιώντας το αναπτυξιακό business plan που ολοκληρώνεται το 2016, ο μέτοχος δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος αφού η εταιρεία την τελευταία τριετία αύξησε την νέα της παραγωγή κατά 47% και τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κατά 14%. Όταν στο σύνολο της η αγορά έχει αρνητική πορεία. Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της διοίκησης τα αποτελέσματα αυτά πιστοποιούν «με τον πιο ηχηρό και αδιάψευστο τρόπο ότι ο καθοριστικότερος παράγοντας της επαγγελματικής μας εικόνας δεν είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ή το όποιο προϊόν, αλλά αντίθετα, είμαστε εμείς οι ίδιοι και βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο επαγγελματικά ο κάθε ένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί ως δύναμη πωλήσεων σκέφτεται και πράττει.

Οι επιτυχίες του agency system της MetLife δεν σταματούν εδώ. Το ετησιοποιημένο ασφάλιστρο των ατομικών πωλήσεων ξεπέρασε το 2015 τα 11,4 εκατ. ευρώ έναντι 8,38 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν σημειώνοντας μία αύξηση κατά 36%. Συμπεριλαμβανομένων και των ομαδικών συμβολαίων το συνολικό ασφάλιστρο νέων πωλήσεων άγγιξε τα 12,25 εκατ ευρώ έναντι 9,71 εκατ. ευρώ το 2014 που σημαίνει μία γενναία αύξηση κατά 26%.

Οι πρωτοετείς προμήθειες ζωής είναι αυξημένες κατά 35% παρά τα capital controls ενώ οι συνολικές προμήθειες από συμβόλαια ατυχημάτων και Υγεία διατήρησαν θετικό πρόσημο (+1%) συγκριτικά με το 2014.

Τα παραπάνω αντανακλούν αναμφίβολα προσήλωση στην δουλειά μα περισσότερο αι από αυτή καθεαυτή τη δουλειά, μια νοοτροπία που αποπνέει επαγγελματική ανωτερότητα και ως εκ τούτου τη βεβαιότητα ότι από χρόνο σε χρόνο εμείς μπορούμε και εν τέλει είμαστε πιο δυνατοί από τις εκάστοτε αντίξοες συνθήκες, προστίθεται στην εγκύκλιο του Γιώργου Ζερβουδάκη, Head of Face-to-Face Distribution της MetLife προς το παραγωγικό δυναμικό της εταιρείας.

Και για το 2016; To 2016 μας επιφυλάσσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες επισημαίνει η εγκύκλιος. Άλλωστε προστίθεται στην εγκύκλιο, καθίσταται, φανερό πλέον ότι οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας παρά την πίεση που αναμφίβολα ασκούν στο μέσο οικογενειακό εισόδημα, αναδεικνύουν ολοένα και πιο έντονα την αναγκαιότητα τόσο της ασφαλιστικής ιδέας όσο και της υψηλού επιπέδου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της οποίας εμείς διαχρονικά είμαστε οι κυρίαρχοι εκφραστές.

Πηγή

Nextdeal

Leave a Comment