ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πωλήσεις: το επάγγελμα που δεν γνωρίζει σχεδόν ποτέ ανεργία!

Πωλήσεις: το επάγγελμα που δεν γνωρίζει σχεδόν ποτέ ανεργία!

  • 13 Απριλίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

Η πώληση είναι συχνά παρεξηγημένη έννοια στο χώρο του business :

– Στα πανεπιστήμια είτε δεν διδάσκεται καν ως μάθημα είτε παρουσιάζεται μόνο σε θεωρητική βάση (αναμενόμενο βέβαια, αν σκεφθούμε ότι αρκετοί καθηγητές δεν είχαν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο…).
– Στο μυαλό των νεότερων σε ηλικία φαίνεται ως δουλειά δύσκολη, «ακαταλαβίστικη», υποτιμητική ή εκτός του αντικειμένου τους…

Και όμως, το μόνο επάγγελμα που δεν αντιμετώπισε ποτέ «ανεργία» είναι το επάγγελμα του πωλητή!

Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι οι εταιρίες ζητούν 365 ημέρες τον χρόνο νέους πωλητές, παρέχουν υψηλά πακέτα αμοιβών, αλλά δυσκολεύονται να βρουν πωλητές, τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν για μία μόνο θέση «στελέχους»… Μιλώντας ειλικρινά, δεν υπάρχουν σήμερα «ασφαλείς» δουλειές στελέχους. Εργασίες προστατευμένες πίσω από ένα γραφείο. Σε οποιοδήποτε τμήμα επιχείρησης και να εργαστούμε, η πώληση (ακόμη και αν δεν αναφέρεται στο job description μας) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά μας.

Πως είναι όμως να βρίσκεσαι στον τομέα των Πωλήσεων;
«Η ζωή στις πωλήσεις είναι μια καθημερινή διαπραγμάτευση με το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης.
Το να εργάζεται κανείς στο κλάδο τον πωλήσεων είναι μια συναρπαστική εμπειρία γεμάτη καθημερινές προκλήσεις.
Για να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε μεταξύ επιχείρησης και πελάτη χρειάζεται υπομονή, επιμονή, καλή προετοιμασία και πάθος.
Οι πωλήσεις χρειάζονται ανθρώπους αποφασισμένους, πειθαρχημένους και φιλόδοξους που θέτουν στόχους και ορίζουν οι ίδιοι το που θέλουν να φτάσουν»…

Leave a Comment