ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πότε πρέπει να ασφαλιστώ;

Πότε πρέπει να ασφαλιστώ;

  • 21 Οκτωβρίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

– Η έγκαιρη επένδυση σε ένα καλό πρόγραμμα υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια έξυπνη απόφαση. 

Σε ένα περιβάλλον που διακρίνεται από αβεβαιότητα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν τη λύση της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, προκειμένου να διασφαλίσουν για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους κατάλληλη οικονομική υποστήριξη και φροντίδα, όταν και αν χρειαστεί.

Το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου προβλήματος υγείας, το οποίο απαιτεί νοσηλεία, είναι αναμενόμενο να απασχολεί λιγότερο τα άτομα νεαρής ηλικίας. Όταν είμαστε νέοι και υγιείς, μπορεί να εστιάσουμε σε άλλες προτεραιότητες, αναβάλλοντας για το μέλλον τις ασφαλιστικές αποφάσεις. Σε μεγαλύτερη ηλικία, όμως, αν και οι ανάγκες αυξάνονται, οι επιλογές είναι λιγότερες και πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να ασφαλιστούν, πιστεύοντας ότι η αίτησή τους θα απορριφθεί.

Ποια είναι, λοιπόν, η κατάλληλη ηλικία για να ασφαλιστεί κανείς;

Ας ξεκινήσουμε από τη μεγάλη αλήθεια της ασφάλισης, που είναι το «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα». Η ασφάλιση σε νεαρή ηλικία είναι σίγουρα μια σοφή επιλογή. Κι αυτό γιατί συνήθως ένας νέος άνθρωπος, με καλό ιστορικό υγείας, έχει περισσότερες πιθανότητες να ασφαλιστεί, χωρίς εξαιρέσεις στις καλύψεις του ασφαλιστηρίου του. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να πάρουμε νωρίς τις κατάλληλες αποφάσεις, ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη κάλυψη όταν τη χρειαστούμε. Στην αγορά υπάρχουν σήμερα προγράμματα που μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης, παρέχοντας τη σιγουριά της πρόσβασης σε ποιοτική και άμεση φροντίδα υγείας.

Τι γίνεται, όμως, όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ασφάλεια υγείας σε μεγαλύτερη ηλικία; Ισχύει το “ή νωρίς ή ποτέ”;  

Όχι ακριβώς. Καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, πολλοί άνθρωποι μετά τα 60 αναζητούν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ασφαλιστικές καλύψεις, γνωρίζοντας ότι είναι πιθανόν να διαχειριστούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας. Είναι, επίσης, αρκετοί αυτοί που είχαν στο παρελθόν ασφάλιση υγείας, χρειάστηκε να τη διακόψουν για δικούς τους λόγους και τώρα  επιθυμούν να ασφαλιστούν ξανά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις (παρά το ότι το εύρος των επιλογών περιορίζεται) υπάρχουν αξιόπιστες επιλογές, που δίνουν την δυνατότητα να ασφαλιστούν άτομα μέχρι και την ηλικία των 79 ετών.

Η υγεία είναι το αγαθό που αξίζει να προστατεύουμε, σε όλη μας τη ζωή. Η έγκαιρη επένδυση σε ένα καλό πρόγραμμα υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια έξυπνη απόφαση, που θα μας φανεί χρήσιμη με πολλούς τρόπους στο μέλλον. Ακόμη, όμως, κι αν έχουν περάσει τα χρόνια, η ασφάλιση παραμένει μια ορθή επιλογή. Με τη σωστή έρευνα αγοράς και την επιλογή αξιόπιστων λύσεων, που σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε τη φροντίδα και τη σιγουριά που χρειαζόμαστε, σε κάθε ηλικία.  

 

ΠΗΓΗ  https://asfalistikomarketing.gr/

Άρθρο απο το Περιοδικό Ασφαλιστικό Μarketing  Μαϊου 2021.

Leave a Comment