ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

10 συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων λίγο πριν κοιμηθούν

10 συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων λίγο πριν κοιμηθούν

  • 24 Νοεμβρίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

¨Η επιτυχία εξαρτάται άμεσα από την ισορροπημένη ψυχική και σωματική υγεία¨.  

Γνωρίζατε ότι το τελευταίο πράγμα που κάνετε λίγο πριν κοιμηθείτε έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση και την ενέργεια της επόμενης ημέρας;

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν ότι η επιτυχία τους αρχίζει και τελειώνει με τη ψυχική και τη σωματική τους υγεία, τα οποία εξαρτώνται άμεσα και από τον ύπνο. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο καλός βραδινός ύπνος αποτελεί βασική τελετουργία για πολλούς. Πώς όμως θα επιτευχθεί αυτό;

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες απο τις συνήθειες πολλών επιτυχημένων ανθρώπων λίγο πριν κοιμηθούν:

1. ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ανάγνωση είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν. Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς έχουν δηλώσει ότι διαβάζουν τουλάχιστον ένα μισάωρο προτού ξαπλώσουν για ύπνο.

2. “ΞΕΧΝΟΥΝ” ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ασχολούνται ποτέ με τη δουλειά τους λίγο πριν κοιμηθούν. Γενικότερα, αποφεύγουν να ελέγξουν τα email τους, ενώ επαγγελματικά ζητήματα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση θέμα προς συζήτηση.

3. ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. Όταν θέλετε να αποβάλλετε το «βάρος» της εργασίας από το μυαλό σας, δεν σημαίνει ότι μπορείτε παράλληλα να στραφείτε στα social media ή σε παιχνίδια του κινητού σας. Ερευνητές δηλώνουν ότι η χρήση ενός τάμπλετ ή κινητού τηλεφώνου λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να ταράξει την ηρεμία σας.

4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ TO – DO ΛΙΣΤΑ. Προκειμένου να μην ξαπλώνουν στο κρεβάτι σκεπτόμενοι παράλληλα δέκα διαφορετικά πράγματα, πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι σημειώνουν μια λίστα με τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με τον CEO της American Express, Kenneth Chenault, ο ίδιος κάθε βράδυ σημειώνει τρία πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσει την επόμενη μέρα.

5. ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο με το ταίρι ή την οικογένειά σας και να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας, ακόμη κι εάν δεν κοιμάστε τις ίδιες ώρες.

6. ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. Πολλοί επιχειρηματίες έχουν δηλώσει ότι λίγο πριν κοιμηθούν κάνουν μια βόλτα 20 λεπτών με τα πόδια προκειμένου να χαλαρώσουν, αλλά και να αξιολογήσουν την ημέρα τους. Μάλιστα, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μειώνει σημαντικά το στρες και το άγχος.

7. ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ. Ένα ζεστό μπάνιο και μια απαλή μουσική είναι ό,τι πρέπει για να βρείτε την απόλυτη χαλάρωση. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν αρκετούς τρόπους για να ηρεμήσουν λίγο πριν κοιμηθούν και ο παραπάνω είναι ένας από αυτούς. Έτσι απαλλάσσονται από το στρες, ηρεμούν και κοιμούνται πιο εύκολα.

8. ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι λίγο πριν κοιμηθούν κάνουν έναν απολογισμό και σκέφτονται τρία πράγματα της ημέρας για τα οποία είναι ευγνώμονες. Έτσι θεωρούν ότι έχουν συνεχώς κίνητρα για να καλυτερεύσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

9. ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι λίγο πριν κοιμηθούν οραματίζονται την επιτυχία, αλλά και πώς θα την αποκτήσουν. Έτσι αποκτούν κίνητρα ώστε να γίνουν καλύτεροι και πιο αποδοτικοί.

10. ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ. Ένας άλλος τρόπος για να ηρεμήσετε είναι να κάνετε διαλογισμό. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν παραδεχθεί ότι κάθε μέρα, δέκα λεπτά πριν κοιμηθούν, διαλογίζονται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσετε το σώμα και τον νου.

 

ΠΗΓΗ   FORTUNE GREECE.

Leave a Comment