ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κύριος Χορηγός στο ΣΕΝ-JA η MetLife για το 2016

Κύριος Χορηγός στο ΣΕΝ-JA η MetLife για το 2016

  • 28 Απριλίου 2016
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

Μαθητές «επιχειρηματίες» παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους σε δύο μεγάλες Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη 1η και 8 Απριλίου 2016.

Τα παιδιά, 15 έως 18 χρονών, δημιούργησαν έξυπνες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτραπέζια, χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα καλλυντικά, είδη διακόσμησης και διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, την Παρασκευή 1η Απριλίου, και στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Στο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» συμμετείχαν φέτος 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ στις δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις έλαβαν μέρος 70 ομάδες από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Πέλλα, την Κατερίνη, την Πιερία, την Καβάλα, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Λευκάδα, την Ημαθία, τις Σέρρες, τη Βέροια.

Οι Εικονικές Επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA GREECE, μέλος της οποίας ήταν ο Γιάννης Δάγκαρης εκπροσωπώντας τη MetLife. 

Τον Ιούνιο, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016», η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιούλιου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» παρέχεται χωρίς κανένα απολύτως κόστος και εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία. Το υλοποιεί o μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», μέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide, με κύριο χορηγό τη ΜetLife.

Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας Αθανάσιος Σαββάκης.

 

Leave a Comment