ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

JA Europe : Κορυφαία διάκριση για την “FlowOn”

JA Europe : Κορυφαία διάκριση για την “FlowOn”

  • 29 Σεπτεμβρίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

Κορυφαία διάκριση για την ομάδα της FlowOn” στο JA Europe 2021. Νέοι επιχειρηματίες αναδείχθηκαν 19 μαθητές από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, κατασκευάζοντας αυτόματες, έξυπνες και ανθεκτικές βρύσες για κοινόχρηστους χώρους οι οποίες υπόσχονται μείωση της σπατάλης του νερού μέχρι και 80%. Οι μαθητές του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την πατέντα τους «FlowOn» αναδείχτηκαν πρωταθλητές στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece και κατέκτησαν την θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company of the Year Competition 2021» ανάμεσα σε 60 σχολεία από όλη την Ελλάδα και 40 από όλη την Ευρώπη, αντίστοιχα. 

Το Junior Achievement Greece διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν νέο δυναμικό και αναπτυσσόμενο θεσμό: Το EnterFest: Inspire-Prepare-Succeed «1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 17-22 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ στόχευε στην έμπνευση, στην ενδυνάμωση και στην προετοιμασία της νέας γενιάς με σκοπό την επιτυχημένη επιχειρηματική της σταδιοδρομία. Μαθητές, Στελέχη Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτικοί, ήταν εκεί και μαζί με την ομάδα του JA Greece, παρουσίασαν νέες μεθόδους και πρακτικές, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση να αναδείξουν συνεργατικά τη δυναμική τους, σε ένα εορταστικό κλίμα.

–  Πώς οι εμπειρίες της αποτυχίας ή της επιτυχίας συμβάλουν στην πορεία της ανάπτυξης μιας ιδέας, ενός προϊόντος ή ενός αποτελέσματος που επιδιώκουμε;

Όλες οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα από τη διαδικτυακή συνάντηση της 2ης νικήτριας ομάδας του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, FlowΟn” με τον κ. Γιάννη Δάγκαρη, συντονιστή Γραφείου Πωλήσεων της ΜetLife και χρόνια εθελοντή, ο οποίος μοιράστηκε τις ανάλογες εμπειρίες του.

Παρακολουθήστε τον ενδιαφέρον αυτόν διάλογο με τους μαθητές, ο οποίος δίνει σε όλους την ευκαιρία να κατανοήσουμε τόσο την αξία της επιτυχίας όσο και αυτήν της αποτυχίας, κατά την πορεία μας ως επαγγελματίες.

 

Leave a Comment