ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Lady Care: Η απαραίτητη φροντίδα για τις γυναίκες

Lady Care: Η απαραίτητη φροντίδα για τις γυναίκες

  • 20 Σεπτεμβρίου 2021
  • Ioannis Dagkaris
  • No comments

Όπως καταγράφουν πολλές έρευνες, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχοσωματική κατάστασή μας ήταν ορατές για πολλούς και πολλές από εμάς. Περισσότερο όμως η πανδημία επηρέασε τη φυσική και ψυχική κατάσταση των γυναικών, αφού χρειάστηκε να αυξήσουν σημαντικά τον χρόνο απασχόλησής τους, τόσο στην εργασία τους όσο και με τη φροντίδα της οικογένειας, αλλά και των ηλικιωμένων γονέων. Η έρευνα που έγινε από την εταιρεία МcKinsey στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της οργάνωσης για την ενδυνάμωση των γυναικών Lean in, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδειξε ότι οι γυναίκες απασχολήθηκαν κατά 20 περίπου ώρες εβδομαδιαίως περισσότερο από τους άνδρες.

Πέρα όμως από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, αυτές που πρέπει να προβληματίσουν πολύ είναι οι συνέπειες στην υγεία των γυναικών. Οι συνέπειες αυτού του πρόσθετου βάρους που επωμίζονται, εκδηλώνονται σε συμπτώματα άγχους, αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είναι μία περίοδος που κάθε γυναίκα πρέπει να φανεί δυνατή και να κοιτάξει τον εαυτό της και την υγεία της. Γιατί τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε αν δεν είμαστε πρώτα εμείς καλά. Γι’ αυτό χρειάζεται να βρίσκουμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τη φροντίδα του εαυτού μας.

Το Lady Care της MetLife έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους απέναντι στο ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρής γυναικολογικής νόσου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνδυασμένων παροχών, που αντιμετωπίζει το γυναικολογικό καρκίνο σφαιρικά, από την πρόληψη μέχρι την αντιμετώπιση σε περίπτωση διάγνωσης της ασθένειας.

Σε επίπεδο πρόληψης, το Lady Care παρέχει δωρεάν ετήσιο διαγνωστικό και προληπτικό έλεγχο με τεστ Παπ και ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα.

Σε περίπτωση διάγνωσης, το πρόγραμμα προσφέρει δύο επίπεδα παροχών, Gold και Platinum, από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Ανάλογα με την επιλογή επιπέδου, οι παροχές περιλαμβάνουν εφάπαξ αποζημίωση, η οποία φθάνει τα 40.000€, την οποία η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμβουλευτική ψυχικής υγείας ή νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι, ή ακόμα για να καλύψει τρέχοντα έξοδα, αν χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, προσφέρει μηνιαίο επίδομα υποστήριξης ύψους 500€ για ένα χρόνο, καθώς και επίδομα χειρουργικής αισθητικής αποκατάστασης.

Επιπλέον, η ασφαλισμένη του προγράμματος Lady Care αποκτά πρόσβαση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, σε μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές μέσω του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Η ύπαρξη μιας αξιόπιστης ασφαλιστικής κάλυψης, όπως αυτή που προσφέρει το πρόγραμμα  Lady Care, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς επιτρέπει στις γυναίκες να ξεκινήσουν, χωρίς καθυστέρηση, την ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Απαλλαγμένες λοιπόν από τα οικονομικά άγχη, μπορούν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο να γίνουν πρωτίστως καλά.

– Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece.

https://www.womantoc.gr/psychology/article/gia-na-ta-kataferoume-prepei-prota-na-eimaste-ygieis-kai-dynates

Leave a Comment