ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

MetLife & NN Group : Ένωση Ασφαλιστικών Κολοσσών

MetLife & NN Group : Ένωση Ασφαλιστικών Κολοσσών

Ένα deal αλλάζει άρδην τις ισορροπίες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, όπου ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο ζωής και υγείας αναδεικνύεται η ΝΝ (Nationale-Nederlanden), υποσκελίζοντας την Εθνική Ασφαλιστική: Το ολλανδικό γκρουπ εξαγόρασε τις θυγατρικές της αμερικανικής Metlife στην Ελλάδα και στην Πολωνία, που κατέχουν σημαντικά μερίδια στις δύο εθνικές αγορές. Το deal έκλεισε στα 584 εκατομμύρια ευρώ, μετά από διαπραγματεύσεις λίγων μηνών και ανακοινώθηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες.

Με την ένταξη της θυγατρικής της Metlife στο δυναμικό της, η ΝΝ θα καταστεί ο μεγαλύτερος όμιλος σε παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, συγκεντρώνοντας  μερίδιο 18% στο σύνολο και 31% στον κλάδο ζωής και υγείας.

Όπως δήλωσε ο David Knibbe, CEO του NN Group: «Από στρατηγική και οικονομική άποψη, αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε την αξία και να εδραιώσουμε τις ηγετικές θέσεις μας σε αυτές τις αγορές (Ελλάδα, Πολωνία). Η εξαγορά θα αυξήσει τα μεγέθη, θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και θα διαφοροποιήσει τον κλάδο ζωής και προστασίας σε αγορές με χαμηλά ποσοστά ασφαλιστικής διείσδυσης. Έχοντας παρουσία στην Ελλάδα από το 1980 και στην Πολωνία από το 1994, γνωρίζουμε και κατανοούμε καλά τις αγορές αυτές. Οι δραστηριότητες της MetLife ταιριάζουν με τις δικές μας, ενώ διαθέτουμε συμβατή κουλτούρα και επιχειρηματικό μοντέλο, που επιτρέπουν την ομαλή ενοποίηση. Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο εταιριών, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε τόσο στους νέους, όσο και στους υπάρχοντες πελάτες μας. Περιμένουμε να καλωσορίσουμε περίπου 2,7 εκατομμύρια νέους πελάτες και 450 νέους συναδέλφους στον οργανισμό μας, καθώς και να συνεργαστούμε με περίπου 1600 επιπλέον ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές». 

Η εξαγορά σχεδόν θα διπλασιάσει τη συνολική βάση ασφαλισμένων της ΝΝ στην Πολωνία και την Ελλάδα και θα δημιουργήσει μία ισχυρή πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη, με προοπτική συνεργειών κόστους.

Στην Ελλάδα, η συμφωνία θα καταστήσει την ΝΝ τη νούμερο ένα ασφαλιστική εταιρία ζωής. Η ΝΝ θα καταστεί ηγέτιδα στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 400 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Έτσι η ΝΝ θα ενισχύσει  περαιτέρω τις δυνατότητες της στην ελληνική αγορά, προσθέτοντας επιπλέον κανάλια απευθείας διανομής και μεσιτών.

Επισημαίνεται ότι η MetLife δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964 και πρωταγωνίστησε στην καθιέρωση των ασφαλειών Ζωής στη χώρα μας. Μέσα από μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης.

https://www.sofokleousin.gr/big-deal-stis-asfaleies-i-nn-eksagorase-tin-metlife-se-ellada-pol

Leave a Comment